Noticias y Actualidad

Home Noticias-listado Nil Monterroso: “Tots em van fer sentir que jo era el Nil, sense tenir cap etiqueta”

Nil Monterroso: “Tots em van fer sentir que jo era el Nil, sense tenir cap etiqueta”

Diumenge, 4 Octubre, 2020 Comentarios

Nil Monterroso, de 15 anys, és hispanoandorrà i té les idees clares. A la seva edat, i després de diversos anys de lluita, ha aconseguit convertir-se en un referent entre els joves que defensen la transsexualitat.

Una intervenció quirúrgica li ha permès tornar a somriure i començar a viure la seva vida. El gran repte de sotmetre's a una mastectomia a Creu Blanca ha permès que el Nil doni visibilitat a totes aquelles persones transgènere que volen ser com realment se senten en cos i ment.


En qué momento decidiste: “Sí, me operaré”.

Quan vaig ser capaç d'explicar-los als meus familiars el meu trànsit. Va ser llavors quan vaig començar a hormonar-me i vaig decidir que m'operaria el més aviat possible.


Va ser difícil prendre la decisió o ja tenies ho tenies al cap des de feia temps?

Amb 6 anys, mentre sopava un dia amb la meva família, els vaig preguntar si quan fos gran em podria treure els pits. Llavor la meva germana va respondre: “Quan siguis gran, podràs fer el que desitgis”. En aquest sentit, sempre he comptat amb el suport dels meus familiars, per la qual cosa prendre la decisió d'operar-me no va ser difícil.


'image'


Podríem dir que el teu pas per Creu Blanca t'ha canviat la vida?

La meva vida va començar a canviar quan vaig conèixer al doctor Félix Chavarría. Ell em va donar l'oportunitat d'operar-me a la Clínica Creu Blanca. Ara no puc estar més content, tant pels resultats obtinguts com pel tracte rebut a la Clínica.


Vull agrair al doctor Félix Chavarria la seva gran feina i la seva gran humanitat, ja que sense ell això no hagués estat possible. També agraeixo a la seva infermera d'Andorra i als Centres Mèdics Creu Blanca, pel tracte i l’afecte amb el qual em van atendre. Tots em van fer sentir que jo era el Nil, sense tenir cap etiqueta.


Com et sents després d'haver fet realitat un dels teus somnis?

Molt bé, molt feliç de veure que tot ha anat genial.


Quin consell donaries a totes aquelles persones als qui els agradaria sotmetre's a una mastectomia però tenen por al rebuig o les crítiques?

Els diria que no s'ho pensin i que es posin en les millors mans, tal com jo vaig fer amb el Dr. Chavarría. El rebuig i les crítiques sempre viuran amb nosaltres i contínuament ens trobarem amb persones que no poden o no ens volen entendre. El realment important és que ens estimem a nosaltres mateixos i comptem amb el suport de les persones que ens estimen.


¡Muchas gracias Nil!


Comenta esta noticia